ROT-avdrag när du anlitar snickare i Dalarnas län

Behöver du hjälp av snickare i Dalarnas län? När du anlitar en hantverkare har du rätt att ansöka om ROT-avdrag för arbetskostnaden, vilket ger dig ett lägre pris för arbetet. Avdraget gäller för snickeriarbeten som handlar om att bygga om, bygga till eller renovera på ditt befintliga hus. Det gäller inte arbete på fristående byggnader så som friggebodar eller garage, såvida garaget inte sitter ihop med ditt hus. Andra krav är:

  • Snickaren ska inneha F-skattsedel
  • Vid bostadsrätt gäller det arbeten inne i bostaden
  • Vid hus gäller det arbeten inne i huset, på taket eller fasaden
  • Du måste ha betalt tillräckligt med skatt för att täcka ditt avdrag

Vad är ROT-avdrag?

ROT är en förkortning för renovering, ombyggnad och tillbyggnad och det är de tre typerna av arbeten som ger rätt till avdraget. Ett ROT-avdrag är en skattesubvention som är avsedd för privatpersoner för en del arbeten som utförs i hemmet. Avdraget gäller inte vid uppförandet av nya byggnader eller hus och du måste äga och bo i (eller i anslutning till) byggnaden du avser använda avdraget till.

Du kan alltså inte använda ROT-avdrag om huset hyrs ut eller till hus du inte äger

Att använda avdraget när du anlitar snickare är enkelt och om du anlitar en professionell firma hjälper de dig med ansökan. Vi har erfarenhet av ROT-avdraget och hjälper dig med ansökan så att du slipper tänka på det själv. Självklart har vi F-skattsedel och är medvetna om vilka arbeten avdraget gäller.

Hur mycket kan jag få i ROT-avdrag?

Som med allt annat finns det förstås begränsningar gällande hur mycket pengar du kan få i ROT-avdrag. Det omfattar arbeten till ett värde av 50 000 kronor per person och år. En förutsättning är att du har betalt in skatt under året som därmed kan täcka avdraget. 

Det är din inkomst som styr hur mycket du kan få eftersom du måste ha betalt in skatt för rätt till avdrag

En sak som är viktig att tänka på är att beloppet gäller både ROT- och RUT-arbeten, du kan alltså inte få 50 000 kronor i avdrag för bägge två. ROT-avdraget vid snickeriarbeten gäller för 30 % av arbetskostnaden, materialkostnader och annat ingår inte. Det är du som köper ROT-arbeten som ansvarar för att villkoren är uppfyllda, var därför noga med att kolla upp företaget du anlitar.

Våra snickare i västerdalarna hjälper dig med ROT-avdraget

Om du är i behov av snickare med lång erfarenhet i Dalarnas län står vi gärna till din tjänst. Vi kan allt om ROT-avdrag och hjälper dig med ansökan för att allting ska bli smidigt. Självklart ger vi dig en offert innan avtal skrivs. Kontakta oss via vårt kontaktformulär här på hemsidan så kontaktar vi dig så snart vi kan. Vi erbjuder kostnadsfria hembesök för en bra planering.

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i nedan formulär så ser våra snickare i Dala-Floda till att kontakta dig så snart som möjligt. Med en personalstyrka på 10 personer är det få uppdrag vi inte kan ta oss ann! Dessutom erbjuder vi kostnadsfri rådgivning och offert.