Renovera huset i Dalarnas län - tips från kompetent yrkesman

Det finns en rad olika skäl till varför du vill renovera ditt hus. Du har kanske investerat i ett renoveringsobjekt som behövs totalrenoveras eller också vill du fräscha upp och förnya din bostad. Om du har bott i ditt hem ett tag kan det vara en god idé att renovera för att undvika exempelvis vattenskador. När det kommer till renoveringsprojekt är priset för många den viktigaste faktorn. Kontakta Snickare Västerdalarna via kontaktformuläret som du finner på hemsidan för tips och råd inför din renovering.

  • Håll fukt och vattenskador borta genom att renovera huset i tid
  • Kontrollera regelbundet att takpannorna är hela och ligger på plats
  • Vanligtvis dyrare att renovera våtrum och kök
  • Kreativa lösningar som byte att köksluckor kan fräscha upp ett kök

Invändig eller utvändig renovering med Snickare Västerdalarna

Kunniga snickare i Västerdalarna kan hjälpa dig med frågor om invändig och utvändig renovering. Det är smidigt och snabbt att kontakta oss via kontaktformuläret som finns på hemsidan. En invändig renovering omfattar bland annat renovering av badrum eller kök. Golv, tak och väggar kan bytas ut och nya rör läggas med det kan även innebära att elanläggningar byts ut. Utvändig renoveringar innebär dränering, byte av fasadbeklädnad och takbeläggning samt isolering. Vanligtvis är det billigare att renovera jämfört med att bygga nytt eftersom grunden och bärande element inte behöver bytas ut.

Priset på en renovering kan variera kraftigt

Den faktor som påverkar priset mest är storleken på bostaden men priset kan variera beroende på omfattningen på ditt projekt. Ofta är det dyrare per kvadratmeter att genomföra ett större projekt jämfört med mindre. En orsak till den lägre kostnaden är att det vanligtvis är billigare att köpa in material i bulk och arbetet kan effektiviseras lättare i större projekt vilket håller nere kostnaderna. Hur komplext ett renoveringsprojekt är påverkar priset, exempelvis antalet våtrum som ingår i renoveringen.

Takpannor och isolering i Västerdalarna

Takpannor som är trasiga eller inte ligger på plats kan leda till fukt och vattenskador i ditt hem. Gör det till en vana att regelbundet kontrollera taket och försäkra dig om att allt är helt efter en storm. En storm kan göra att takpannor går sönder eller rör på sig. Takplåten kan också flytta på sig. Livslängden på takpannor varierar, tegeltakpannor har en livslängd på ca 50 år medan betongpannor har en livslängd på ca 40 år. 

Kontakta erfarna hantverkare via kontaktformuläret på hemsidan för mer information om takrenoveringar

Du drar på dig onödiga kostnader om ditt hem saknar tillräcklig isolering. Först när ditt hem har en bra isolering är det lönsamt att se över uppvärmningen av huset eftersom det är viktigt att värmen stannar kvar i huset. Om frost ligger kvar på ditt tak är det ett tecken på att värme inte läcker ut via taket. Ser du fläckar på taket där frosten har tinat kan det betyda att värme läcker ut. Byggföretag Västerdalarna kan hjälpa dig med frågor om funderingar om olika renoveringsprojekt. Använd kontaktformuläret på vår hemsida.

Kreativa lösningar från Snickare Västerdalarna

Badrum och våtrum är vanligtvis dyrare att renovera medan köket kostar mer jämfört med vanliga rum som sovrum och vardagsrum. Det finns kreativa och billiga lösningar för badrum och kök. Ett byte av köksluckor och inredning kan ge ett rum en ny fräsch känsla. Att göra större och strukturella ändringar kan innebära en högre renoveringskostnad per kvadratmeter. Bygglov kan krävas från kommunen om du vill göra förändringar i strukturen på din bostad. Kontakta byggföretag Västerdalarna
för med olika lösningar som passar ditt hem och budget, kontaktformulär hittar du på vår hemsida.


Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i nedan formulär så ser våra snickare i Dala-Floda till att kontakta dig så snart som möjligt. Med en personalstyrka på 10 personer är det få uppdrag vi inte kan ta oss ann! Dessutom erbjuder vi kostnadsfri rådgivning och offert.