Guide för altanbygge från skickliga snickare i Västerdalarna

När du vill bygga en ny altan är det tryggt att kunna anlita professionella snickare i Västerdalarna som är specialister på altanbyggen. Här kan du läsa vår guide över vad du behöver tänka på då du ska bygga din altan.

Bor du i en fastighet med tomt kanske du vill bygga till en altan där familjen kan vistas under sommaren. När du ska bygga en ny altan är det många saker som du behöver tänka på så att du får en altan som kan användas på bästa sätt och under de tider som man önskar. Du kan kontakta oss på Åkergårdarnas Alltjänst om du vill få hjälp av våra snickare i Björbo med ditt altanbygge eller ta reda på mer om oss. Nedan följer några tips över vad du bör tänka på då du ska bygga till en ny altan vid din bostad.

 

Tänk på detta då du ska bygga altan

Det är främst tre saker du behöver ha i åtanke då du ska bygga altan så att allt blir som du har tänkt dig. Du är välkommen att kontakta våra snickare i Västerdalarna för fri konsultation.

 

1. Bestäm utformning av din altan, krävs det bygglov?

För att slippa bygglov för din altan är det några saker som altanen behöver uppfylla. Ska du glasa in din altan, bygga fristående altan, sätta tak över altanen kan det krävas bygglov. Kontakta byggnadsnämnden i din kommun för mer information.

 Altaner som normalt inte kräver bygglov

  • Altanen ska byggas med förankring till ditt bostadshus och får inte gå längre än 3,6 meter ut från fasaden.
  • Altanen får ha en höjd på maximalt 1,8 meter. Du kan utöver det sätta räcken på din altan så länge dessa inte är heltäckande.
  • Din fastighet får inte vara kulturskyddad eller ligga i ett skyddsvärt område.
  • Om du ska bygga altanen närmare än 4,5 meter från tomtgränsen behöver du din grannes tillstånd.

 

2. Bestäm altanens placering och användningsområde

Vill du kunna använda altanen som soldäck på sommaren bör den placeras i söderläge. Vill du kunna få skugga under dagen och sedan njuta av kvällssolen bör du placera din altan i väster. Om du planerar att ha måltider på din uteplats bör du förlägga altanen så nära ditt kök som möjligt, av praktiska skäl.

 

3. Om altanen även ska kunna användas under höst, vår och vinter

Vill du använda altanen under höst, vår eller vinter behöver den glasas in. Våra snickare i Västerdalarna kan hjälpa dig med att bygga in din altan så den kan användas året om. Med välisolerade glas och värme kan du vistas i din trädgård även då det är minusgrader.

 

Anlita våra snickare i Dala-Floda för ditt altanbygge

Vill du få hjälp av våra skickliga snickare i Västerdalarna kan du kontakta oss på Åkergårdarnas Alltjänst som utför tjänster åt både företag och privatpersoner. Du kan använda kontaktformuläret på vår sida för att boka ett kostnadsfritt hembesök för att diskutera ditt byggprojekt, utan några förpliktelser. 

Hur kan vi hjälpa dig?

Fyll i nedan formulär så ser våra snickare i Dala-Floda till att kontakta dig så snart som möjligt. Med en personalstyrka på 10 personer är det få uppdrag vi inte kan ta oss ann! Dessutom erbjuder vi kostnadsfri rådgivning och offert.